Podcast

Laatulöpinät Podcast: Laadunhallinta poikkeustilanteessa

Tämänkertainen Laatulöpinät Podcast syntyi olosuhteiden inspiroimana, sillä jaksossa aiheena on laadunhallinta poikkeustilanteessa – varautuminen yllättävissä erityistilanteessa toimimiseen. Poikkeusoloissa myös podcastimme on hieman erilainen, sillä studiovieraan sijaan kuulemme laadunhallinnan asiantuntija Markus Meurmanin ajatuksia autotallista käsin äänitettynä.

Laadunhallinnan yksi keskeisistä asioista on tunnistaa oman toimintaympäristön uhat ja mahdollisuudet. Mitä moniulotteisemmaksi toimintaympäristömme ja sen vaatimukset ovat tulleet, sitä tiiviimmin riskienhallinta, varautuminen ja työturvallisuus ovat kytkeytyneet laatuun.

Missä määrin kuitenkaan on realistista olettaa yritysten varautuminen koronapandemian kaltaiseen ennalta-arvaamattomaan tilanteeseen? Vastaus liittyy Markuksen mukaan muun muassa yrityksen kokoon, riskin todennäköisyyden arviointiin ja ennen kaikkea organisaation ekosysteemiin. Samalla jatkuvan parantamisen periaate kannustaa yrityksiä ja ihmisiä oppimaan tilanteesta tulevaisuudessa.

Podcast-jaksossa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Koronatilanne ja siihen reagointi
  • Mitä tarkoitetaan mustilla joutsenilla?
  • Riskienhallinta ja jatkuvuuden suunnittelu Suomessa
  • Jatkuva parantaminen

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit