Podcast

Laatulöpinät Podcast: Laadunhallinta poikkeustilanteessa

Tämänkertainen Laatulöpinät Podcast syntyi olosuhteiden inspiroimana, sillä jaksossa aiheena on laadunhallinta poikkeustilanteessa – varautuminen yllättävissä erityistilanteessa toimimiseen. Poikkeusoloissa myös podcastimme on hieman erilainen, sillä studiovieraan sijaan kuulemme laadunhallinnan asiantuntija Markus Meurmanin ajatuksia autotallista käsin äänitettynä.

Laadunhallinnan yksi keskeisistä asioista on tunnistaa oman toimintaympäristön uhat ja mahdollisuudet. Mitä moniulotteisemmaksi toimintaympäristömme ja sen vaatimukset ovat tulleet, sitä tiiviimmin riskienhallinta, varautuminen ja työturvallisuus ovat kytkeytyneet laatuun.

Missä määrin kuitenkaan on realistista olettaa yritysten varautuminen koronapandemian kaltaiseen ennalta-arvaamattomaan tilanteeseen? Vastaus liittyy Markuksen mukaan muun muassa yrityksen kokoon, riskin todennäköisyyden arviointiin ja ennen kaikkea organisaation ekosysteemiin. Samalla jatkuvan parantamisen periaate kannustaa yrityksiä ja ihmisiä oppimaan tilanteesta tulevaisuudessa.

Podcast-jaksossa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Koronatilanne ja siihen reagointi
  • Mitä tarkoitetaan mustilla joutsenilla?
  • Riskienhallinta ja jatkuvuuden suunnittelu Suomessa
  • Jatkuva parantaminen

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimi Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkönä toiminut Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Liittyvät materiaalit