Podcast

Laatulöpinät Podcast: Menestystekijänä kokonaisarkkitehtuuri

Kokonaisarkkitehtuurityö hyvin tehtynä avaa paljon uusia mahdollisuuksia ja luo organisaatiolle digitaalisia kyvykkyyksiä.

Laatulöpinät Podcastissa aiheena kokonaisarkkitehtuuri. Tässä podcast-sarjan kahdeksannessa jaksossa Markuksen vieraana on Arterin aiempi konsultti, nykyinen tuoteomistaja Lassi Ropponen. Lassi auttaa työssään asiakkaita tietojohtamisen ja kokonaisarkkitehtuurin parissa toimimalla ARC-ohjelmiston tuoteomistajana. Tärkeintä on aina asiakkaiden kokonaisvaltainen onnistuminen.

Millaisille organisaatioille kokonaisarkkitehtuurin tekeminen soveltuu? Mihin osa-alueisiin laajalta tuntuva kokonaisarkkitehtuuri voidaan jakaa ja mitä ovat sen eri viitekehykset? Entä mitä hyötyä kokonaisarkkitehtuurista lopulta on?

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa!

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Kokonaisarkkitehtuuri on suurten organisaatioiden pelikenttä, jonne mikro- ja PK-organisaatioilla ei ole mitään asiaa.
  2. Kokonaisarkkitehtuuri tehdään usein projektina, vaikka kyseessä on itseasiassa prosessi. Kokonaisarkkitehtuuri on tapa, ei yksittäinen teko.
  3. Kokonaisarkkitehtuuri jaetaan tyypillisesti seuraaviin osa-alueihin: liiketoiminta-arkkitehtuuri, tietoarkkitehtuuri, järjestelmäarkkitehtuuri ja teknologia-arkkitehtuuri.
  4. Kokonaisarkkitehtuuri on valtaosassa organisaatioita johtanut massiiviseen kasaan dokumentaatiota, mutta varsinaista hyötyä toiminnalle siitä ei ole ollut.
  5. Kokonaisarkkitehtuuri kannattaa aloittaa jykevällä viitekehyksellä, esim. TOGAF-mallilla tai JHS 179 -suosituksella. Näin kaikki oleellinen saadaan varmasti kuvattua.
  6. Tietojohtajien ja kokonaisarkkitehtien määrä organisaatioissa lisääntyy jatkuvasti. Kokonaisarkkitehtuuri on tärkeä menestystekijä yhä kompleksisemmassa maailmassa selviämiseksi.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimi Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkönä toiminut Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Liittyvät materiaalit