Podcast

Laatulöpinät Podcast: Menestystekijänä kokonaisarkkitehtuuri

Kokonaisarkkitehtuurityö hyvin tehtynä avaa paljon uusia mahdollisuuksia ja luo organisaatiolle digitaalisia kyvykkyyksiä.

Laatulöpinät Podcastissa aiheena kokonaisarkkitehtuuri. Tässä podcast-sarjan kahdeksannessa jaksossa Markuksen vieraana on Arterin aiempi konsultti, nykyinen tuoteomistaja Lassi Ropponen. Lassi auttaa työssään asiakkaita tietojohtamisen ja kokonaisarkkitehtuurin parissa toimimalla ARC-ohjelmiston tuoteomistajana. Tärkeintä on aina asiakkaiden kokonaisvaltainen onnistuminen.

Millaisille organisaatioille kokonaisarkkitehtuurin tekeminen soveltuu? Mihin osa-alueisiin laajalta tuntuva kokonaisarkkitehtuuri voidaan jakaa ja mitä ovat sen eri viitekehykset? Entä mitä hyötyä kokonaisarkkitehtuurista lopulta on?

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa!

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Kokonaisarkkitehtuuri on suurten organisaatioiden pelikenttä, jonne mikro- ja PK-organisaatioilla ei ole mitään asiaa.
  2. Kokonaisarkkitehtuuri tehdään usein projektina, vaikka kyseessä on itseasiassa prosessi. Kokonaisarkkitehtuuri on tapa, ei yksittäinen teko.
  3. Kokonaisarkkitehtuuri jaetaan tyypillisesti seuraaviin osa-alueihin: liiketoiminta-arkkitehtuuri, tietoarkkitehtuuri, järjestelmäarkkitehtuuri ja teknologia-arkkitehtuuri.
  4. Kokonaisarkkitehtuuri on valtaosassa organisaatioita johtanut massiiviseen kasaan dokumentaatiota, mutta varsinaista hyötyä toiminnalle siitä ei ole ollut.
  5. Kokonaisarkkitehtuuri kannattaa aloittaa jykevällä viitekehyksellä, esim. TOGAF-mallilla tai JHS 179 -suosituksella. Näin kaikki oleellinen saadaan varmasti kuvattua.
  6. Tietojohtajien ja kokonaisarkkitehtien määrä organisaatioissa lisääntyy jatkuvasti. Kokonaisarkkitehtuuri on tärkeä menestystekijä yhä kompleksisemmassa maailmassa selviämiseksi.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Lassi Ropponen on Arterin ARC-ohjelmiston tuoteomistaja. Hänen tavoitteenaan on jatkuvasti kehittää ARC -ohjelmistoa palvelemaan entistä vahvemmin asiakkaiden arkkitehtuurin ympärille muodostuvia tarpeita, ja saada asiakkaiden ääni paremmin kuuluviin tuotekehityksessä.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit