Podcast

Laatulöpinät-podcast: Kokonaisarkkitehtuuri, mihin olet matkalla?

Vuoden viimeisessä podcastissa aiheenamme on kokonaisarkkitehtuurin nykytila ja tulevaisuus. Jakson kuusi väittämää perustuvat tällä kertaa BizzDesignin ”State of Enterprise Architecture 2021” -tutkimuksen tuloksiin. Kyseiseen tutkimukseen osallistui maailmanlaajuisesti yli 250 ammattilaista, joista noin 80% työskentelee arkkitehtuuri- tai IT-tehtävissä ja 20% muissa tehtävissä.

Jaksossa kokonaisarkkitehtuurista ja sen tulevaisuudesta keskustee Markus Meurmanin kanssa Arterin tutkimus- ja kehityspäällikkö Salla Aunola. Salla on kokonaisarkkitehtuurin asiantuntija, jolla on pitkä kokemus myös tietojärjestelmähankkeista, laatujohtamisesta ja mallintamisesta. Hän on kiinnostunut tuomaan Arterin ohjelmistoja ja palveluja rohkeasti digiaikakauden uusille kehittämisalueille.

Kokonaisarkkitehtuuri, mihin olet matkalla? -podcastin 6 väittämää ovat:

  1. Organisaatiot, joilla on kypsä kokonaisarkkitehtuuriohjelma, osoittivat parempaa kykyä ketterästi mukautua pandemian vaikutuksiin.
  2. Organisaatiot, jotka kokeilevat kevyesti kokonaisarkkitehtuuria tai panostavat siihen vain vähän, eivät koe saavansa siitä hyötyjä liiketoiminnalle.
  3. Kokonaisarkkitehtuuri täytyy nähdä laajemmin, kuin vain IT-tekemisenä, jotta sen hyödyt saadaan täysivaltaisesti käyttöön.
  4. Jopa yli kolmasosalla kokonaisarkkitehtuuria käyttävistä organisaatioista ei ole sen hallintaan soveltuvaa työkalua (ohjelmistoa).
  5. Tärkeimmät kokonaisarkkitehtuurin hyödyt IT:lle ovat 1) paremmat IT-investointipäätökset, 2) parempi automaatio sekä 3) parempi palveluarkkitehtuuri.
  6. Tärkeimmät kokonaisarkkitehtuurin hyödyt liiketoiminnalle ovat: 1) kyvykkyyksien strategianmukaisuus, 2) paremmat investointipäätökset ja 3) parempi prosessijohtaminen.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Laatulöpinät-podcast palaa taas ensi vuonna uusien jaksojen kera!

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimi Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkönä toiminut Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Liittyvät materiaalit