Podcast

Laatulöpinät Podcast: Auditointi osana toiminnan kehittämistä

Tervetuloa vuoden ensimmäisen podcast-jakson pariin! Aiheenamme jaksossa on auditointi, ja erityisesti auditoinnin tarkoitus, tehtävät sekä toteuttaminen. Podcastissa kuulemme Laatulöpinöille tuttuun tapaan ajatuksia ja pohdintaa kuudesta auditointeihin liittyvästä uskomuksesta, jotka voivat olla totta, tarua, tai jotain siltä väliltä. Väittämiä pohtivat tällä kertaa laadunhallinnan asiantuntija Markus Meurman, sekä laadunhallintaan ja auditointiin viime aikoina lähemmin tutustunut asiakasvastaava Paula Järvilehto.

Jos poikkeamia on, ne pitää löytää. Niitä ei kuitenkaan tarvitse alkaa keksiä.

Auditoinnin ydin on vaatimustenmukaisuus ja toiminnan poikkeamien tunnistaminen, mutta positiivinen ja kannustava palaute osana auditointiraporttia auttaa luomaan kokonaisvaltaisemman, liiketoimintaa kehittävän analyysin, joka tuottaa myös auditoitavalle organisaatiolle enemmän arvoa. Tämä toiminnan kehittäjän rooli saattaa kuitenkin auditoinneissa usein unohtua. Kokemuksen karttuessa organisaatioissa kannattaakin varmistaa, että sisäinen auditointiprosessi ja auditointimenetelmät tukevat vaatimustenmukaisuuden tarkastuksen lisäksi kehitysmahdollisuuksien tunnistamista.

Miten palveluja voi tai kannattaa auditoida? Miten pienten ja isompien yritysten sisäiset auditoinnit eroavat toisistaan? Entä onko auditoijana toimiminen hauskaa? Kuuntele alta podcast, jossa kuulet vastaukset mm. näihin kysymyksiin.

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Auditointi tarkoittaa sitä, että tarkistetaan onko asiat tehty oikein.
  2. Auditointi keskittyy vain tuotteisiin, palveluja ei voi auditoida.
  3. Auditoinnin tärkein tehtävä on antaa positiivista, kannustavaa palautetta auditoitavalle kohteelle.
  4. Auditoijana toimiminen on hauskaa.
  5. Sisäinen auditointi pienissä yrityksissä voi olla melkoista teatteria.
  6. Auditointi on laatupäällikön työkalu, ja muiden ei tarvitse vihkiytyä sen saloihin.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Suosittelemme:

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Puhujat

Paula toimii Arterilla asiakasvastaavana. Hänen tehtävänään on tukea asiakkaitamme IMS- ja ARC-ohjelmistojen käytössä ja auttaa heitä onnistumaan. Paulalle on tärkeää olla mukana sekä ylä- että alamäissä, joten ethän epäile ottaa häneen yhteyttä!

Parasta antia töissä Paulalle ovat oivalluksen hetket, sekä inspiroivat keskustelut asiakkaiden ja kollegoiden kanssa. Venäläisiä sukujuuriaan kunnioittaen Paula suosittelee jokaisen maistavan suolakurkun, smetanan ja hunajan taianomaista yhdistelmää.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit