Podcast

Laatulöpinät Podcast: Uudistunut EFQM-malli 2020

Laatulöpinät Podcastissa ollaan tällä kertaa todella uuden äärellä, sillä tässä jaksossa käydään läpi uudistunutta EFQM-mallia 2020. Markus Meurman ja podcast-jaksomme vieras, Laatukeskuksen vanhempi asiantuntija Maija Vaismaa pohtivat, mitä uutta malli pitää sisällään, miten sitä voi oppia hyödyntämään, ja mikä sana mallissa toistuu eniten.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. EFQM-malli 2020 rakentuu kolmelle kysymykselle: Miksi, Miten ja Mitä. Tällaisia malleja on rakennettu jo todella monta, eikä tämä tuo mitään uutta johtamisen avuksi.
  2. EFQM-mallia on vaikea hyödyntää, koska sen oppimiseen menee niin kauan aikaa.
  3. Verrattuna ISO 9001 -standardiin, uusi EFQM-malli 2020 painottaa melko kevyesti riskienhallinnan ja toimittaja- tai alihankkijaverkoston näkökulmia.
  4. Mallin uudesta versiosta on poistettu erinomaisuuden tunnuspiirteet. Aiemmissa versioissa erinomaisuus oli se mitä tavoiteltiin. Vastaavaa tavoitetta ei enää ole.
  5. Mallin käyttö on kokonaisuudessaan uudessa versiossa yksinkertaistettu ja helpotettu. Turhaa on poistettu ja oleellista lisätty.
  6. EFQM-mallin 2020 kehittäminen on tehty laaja-alaisen prosessin avulla, kaikkia oleellisia sidosryhmiä osallistaen. Malli edustaa koko kansainvälisen EFQM-yhteisön näkemystä.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimi Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkönä toiminut Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Liittyvät materiaalit