Podcast

Laatulöpinät Podcast: Uudistunut EFQM-malli 2020

Laatulöpinät Podcastissa ollaan tällä kertaa todella uuden äärellä, sillä tässä jaksossa käydään läpi uudistunutta EFQM-mallia 2020. Markus Meurman ja podcast-jaksomme vieras, Laatukeskuksen vanhempi asiantuntija Maija Vaismaa pohtivat, mitä uutta malli pitää sisällään, miten sitä voi oppia hyödyntämään, ja mikä sana mallissa toistuu eniten.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. EFQM-malli 2020 rakentuu kolmelle kysymykselle: Miksi, Miten ja Mitä. Tällaisia malleja on rakennettu jo todella monta, eikä tämä tuo mitään uutta johtamisen avuksi.
  2. EFQM-mallia on vaikea hyödyntää, koska sen oppimiseen menee niin kauan aikaa.
  3. Verrattuna ISO 9001 -standardiin, uusi EFQM-malli 2020 painottaa melko kevyesti riskienhallinnan ja toimittaja- tai alihankkijaverkoston näkökulmia.
  4. Mallin uudesta versiosta on poistettu erinomaisuuden tunnuspiirteet. Aiemmissa versioissa erinomaisuus oli se mitä tavoiteltiin. Vastaavaa tavoitetta ei enää ole.
  5. Mallin käyttö on kokonaisuudessaan uudessa versiossa yksinkertaistettu ja helpotettu. Turhaa on poistettu ja oleellista lisätty.
  6. EFQM-mallin 2020 kehittäminen on tehty laaja-alaisen prosessin avulla, kaikkia oleellisia sidosryhmiä osallistaen. Malli edustaa koko kansainvälisen EFQM-yhteisön näkemystä.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Maija Vaismaa

Vanhempi asiantuntija, Laatukeskus

Maija on kokenut kehittämisen, laadun sekä turvallisuus- ja ympäristöjohtamisen osaaja, jolla on vankka teollisuustausta ja vuosien kokemus EFQM-arvioinneista.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit