Podcast

Laatulöpinät Podcast: Uusi tiedonhallintalaki

Vuoden 2020 ensimmäinen Laatulöpinät-jakso tutustuttaa kuulijat uuteen julkishallinnon toimijoita koskevaan tiedonhallintalakiin. Missä lain kanssa mennään ja mitä kaikkea on tulossa? Uutta lakia podcastissa pohtivat asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman sekä tiedonhallinnan ja kokonaisarkkitehtuurin konsultti Toni Vehmaanperä.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Uudessa tiedonhallintalaissa korostuvat toiminnan tehostaminen ja digitalisointi, sekä asiakaspalvelun parantaminen.
  2. Tiedonhallintalaki ei enää suosittele organisaatioita kuvaamaan kokonaisarkkitehtuuria.
  3. Tiedonhallintalaki lisää julkishallinnon byrokratiaa.
  4. Tietoarkkitehtuurin kuvaaminen ja tiedonhallintalakiin vastaaminen ovat sama asia.
  5. Jokaiseen organisaatioon tulee lain myötä perustaa uusi toimielin, eli tiedonhallintayksikkö.
  6. Lain edellyttämä tiedonhallintamalli tulee olla valmis 1.1.2021.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Toni Vehmaanperä toimii Arterilla tiedonhallinnan ja kokonaisarkkitehtuurin konsulttina ja hänellä on TOGAF Foundation -sertifikaatti kokonaisarkkitehtuurista. Tonilla on vahva osaaminen ARC-ohjelmistosta ja sen hyödyntämisestä organisaatioiden toiminnan visuaalisessa mallintamisessa. Hän tuntee myös julkishallinnon tiedonhallintalain sekä GDPR-asetuksen vaatimukset.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit