Podcast

Laatulöpinät Podcast: Toimiva työturvallisuus ja miten sitä johdetaan

Tässä kuussa Laatulöpinät Podcastin asiantuntijat pohtivat, missä työturvallisuusjohtamisessa mennään tänään ja mikä on tällä hetkellä pinnalla?

Työturvallisuusasiat ovat nykyään nousseet esiin esimerkiksi työhyvinvoinnin kehittämisen kautta. Myös käsitteet psykologinen turvallisuus ja organisaation työturvallisuuskulttuuri liittyvät keskeisesti nykyaikaiseen työturvallisuusjohtamiseen. Kuuntele jaksosta, miten voit varmistaa hyvän työturvallisuusjohtamisen toteuttamisen ja mahdollistat organisaation toimivan työturvallisuuskulttuurin. Järjestämme myös aiheen koulutuksia, joihin voit tutustua täällä.

Podcastin vieraana on konsulttina toimiva Anu Rinkinen. Anulla on yli 15 vuoden kokemus kansainvälisistä yhtiöistä laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjohtajana sekä yhtiö- että tehdastasolla.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-jakson 6 väittämää:

  • Työturvallisuuden tärkein ajuri on ihmisten asenteet. Työturvallisuutta voidaan kehittää parhaiten vaikuttamalla asenteisiin.
  • ISO 45001 -sertifikaatti on riittävä osoitus työturvallisuuden erinomaisesta tasosta organisaatiossa.
  • ”100 päivää ilman työtapaturmia” tyyppiset seurannat ovat vanhanaikaisia, eivätkä oikeastaan mittaa nykyajan työturvallisuusjohtamista.
  • Työturvallisuuden tärkein ja ainoa mittari on 0 tapaturmaa.
  • Turvallisuushavainto, läheltä piti -tilanne ja työtapaturma ovat eri asioita. On tärkeää pystyä erottamaan ne toisistaan.
  • Suomessa tehdään paljon työturvallisuuden eteen. Toimijat kuten Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumi edistävät turvallisuusajattelua läpi valtakunnan. Siitäkin huolimatta tehtävää on vielä paljon. Onko turvallisuus koskaan valmista?
Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Anu Rinkisellä on yli 15 vuoden kokemus isoista kansainvälisistä yhtiöistä laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjohtajana sekä yhtiö- että tehdastasolla. Anu on menestyksellisesti johtanut kymmeniä kehittämishankkeita ja saanut tuloksia aikaan erityisesti työturvallisuusjohtamisen kehittämisessä, riskienhallinnassa ja työtapaturmien sekä ympäristövahinkojen vähentämisessä. Hänen lähestymistapansa on mutkaton ja käytännönläheinen (“hands on”). Anu on innostava ja energisoiva kouluttaja, jonka intohimona on tuoda vaikuttavuutta laatu- ympäristö- ja työturvallisuusasioiden hallintaan ja parantamiseen.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit