Blogi

Single Sign-On eli SSO – helppo ja turvallinen kirjautuminen ARC- ja IMS-ohjelmistoon

Single Sign-On on tehokas kirjautumisratkaisu, joka tarjoaa etuja ohjelmistojen käyttäjille.

SSO:n hyödyt

Tee ohjelmistoon kirjautumisesta yksinkertaista: 

  • SSO:n päätavoite on tehdä kirjautumisesta vaivatonta. Sen avulla käyttäjä voi kirjautua yhteen keskitettyyn tunnistepalveluun ja käyttää useita eri sovelluksia ilman tarvetta muistaa useita käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Käyttäjäystävällisyys ja ohjelmiston käyttötason nostaminen:

  • SSO parantaa käyttäjäystävällisyyttä vähentämällä kirjautumisvaiheita. Käyttäjät voivat siirtyä sovelluksesta toiseen saumattomasti ilman jatkuvaa kirjautumista, mikä säästää aikaa ja vähentää turhautumista.

Tietoturvallisuus:

  • Yksi merkittävimmistä SSO:n eduista on tietoturva. Käyttäjätunnusten ja salasanojen hallinta keskitetysti mahdollistaa vahvat salasanakäytännöt ja paremman valvonnan käyttöoikeuksista.

Kustannustehokkuus:

  • Yritykset hyötyvät myös kustannustehokkuudesta, kun SSO vähentää tukipalveluiden tarvetta unohtuneiden salasanojen tai kirjautumisongelmien vuoksi.

Yhteenvetona SSO:n käyttö tarjoaa käyttäjilleen:

  • Käyttäjäystävällisyyden, tietoturvan, kustannustehokkuuden ja valvonnan parantaminen tekee SSO:sta arvokkaan lisän modernille liiketoimintaympäristölle.
  • Kun yritykset siirtyvät kohti monimutkaisia digitaalisia infrastruktuureja, SSO on keskeinen tekijä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen takaamisessa eri järjestelmien käytössä.

Single Sign-On eli kertakirjautuminen ARC- ja IMS-ohjelmistoissa

  • Singe Sign-On sopii sekä SaaS- että On-Premise-ohjelmistoasiakkaillemme molemmissa ohjelmistoissamme ARCissa sekä IMSissä.
  • Kertakirjautuminen mahdollistaa käyttäjän tunnistautumisen organisaation käyttäjähallinnan kautta ja ottaa automaattisesti käyttöön hänelle annetut oikeudet ARC- ja/tai IMS-ohjelmistossa.
  • SSO:n avulla henkilöstön ei tarvitse erikseen kirjautua ARC- tai IMS-ohjelmistoon, vaan kirjautuminen tapahtuu organisaation käyttäjähallinnan kautta eli käytännössä siinä kohtaa, kun työntekijä kirjautuu omilla tunnuksilla tietokoneelle.
  • SSO:n avulla on mahdollista nostaa ARC- tai IMS-ohjelmiston käyttöastetta ja helpottaa ohjelmiston käyttöä poistamalla mahdolliset työntekijäkohtaiset haasteet eri järjestelmien tunnuksien muistamisen suhteen.

Haluatko kuulla lisää SSO:sta?

Haluatko kuulla lisää SSO:sta? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai jätä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin keskustellaan tarkemmin.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä.

Ota yhteyttä!

Jätä yhteydenottopyyntö asiakaspalveluumme tällä lomakkeella.

Kirjoittaja

Liittyvät materiaalit