Uutinen

Arter on yksi  Suomen Parhaat Työpaikat™ 2023 -yrityksistä

Julkaistu 27.04.2023

Arter on sijoittunut Suomen Parhaat Työpaikat™ 2023 -kilpailussa sijalle 18.  pienten eli 10-49 työllistävien yritysten sarjassa.

Arterilla on kiinnitetty erityistä huomiota työntekijäkokemukseen 2018 lähtien

Arterin matka kohti koko ajan parempaa työpaikkaa alkoi vuonna 2018, kun nopean kasvun myötä tunnistimme työntekijäkokemuksen kaipaavan erityistä fokusta.

Aloitimme 2018 systemaattisen työntekijäkokemuksen seurannan kvartaaleittain toteutettavilla työviihtyvyyskyselyillä, joiden pohjalta työstimme tunnistettuja kehityskohteita yksi kerrallaan.

2023-2024 on jo kolmas Arterin Great Place to Work -sertifiointikausi

Arter osallistui Great Place to Work Trust Index Survey -tutkimukseen kolmannen kerran 2023, ja Arterille myönnettiin tammikuussa jälleen Great Place to Work -sertifikaatti 2023-2024 osoituksena hyvästä työpaikasta.

Great Place to Work -kyselyissä Arterin vahvuuksiksi ovat nousseet:

  • kokemus tasa-arvoisesta ja yhdenvertaisesta kohtelusta,
  • vastuun antaminen,
  • inhimillisyys

Mitä merkitsee olla yksi Suomen parhaista työpaikoista?

Toimitusjohtajana olen ylpeä henkilöstön kokemuksesta ja näin loistavasta sijoituksesta kisassa. Kilpailussa osaavasta henkilöstöstä katson sijoituksen vaikuttavan Arterin vetovoimaan ja henkilöstön pysyvyyteen. Toimitusjohtajana olen oppinut, että kun yritys pitää huolta henkilöstöstään niin henkilöstö pitää huolta yrityksestä”, Ossi Ritola.

Arterin henkilöstöpäällikkö Laura Karvinen:

Näkisin että Arterin pääsy 20 parhaan työnantajan joukkoon pienten yritysten sarjassaan merkitsee meille ennenkaikkea Erityistä tunnustusta pitkäjänteisestä työntekijäkokemuksen kehitystyöstä ja siitä, että tässä matkan varrella ollaan tehty oikeita valintoja ja päätöksiä.”

Minkälaisilla asioilla työntekijäkokemukseen voi vaikuttaa?

Uskon, että Arterin suunnan ja tavoitteiden asettaminen vaikuttavat hyvään henkilöstökokemukseen. Arterin henkilöstö kantaa vastuun oman työn ja tiimin tuloksista, joka mahdollistaa vapaan yrityskulttuurin ja päätöksenteon. Arter haluaa kehittyä yrityksenä ja haastaa henkilöstön kehittämään itseään. Arvostamme hyvin tehtyä työtä ja sen vastapainona vapaa-aikaa”, Ossi Ritola.

Arterilla työntekijäkokemukseen vaikuttaa varmasti erityisesti avoin vuorovaikutus, arvostus, luottamus sekä vahva henkilöstön osallistaminen organisaation kehittämiseen niin pienemmissä kuin suuremmissakin asioissa. Ossia lainatakseni, lisäisin tähän myös työ- ja vapaa-ajan tasapainon sekä tasa-arvoisen kohtelun, joista pidämme arvoina lujasti kiinni”, Laura jatkaa.

Miten työntekijäkokemuksesta pidetään jatkossakin huolta?

Katson, että luomalla hyvät edellytykset henkilöstön hyvinvoinnille, työssä kehittymiselle ja henkilöstön aktivoinnille tuemme parhaiten asiakkaiden tarpeiden ja liiketoiminnan tavoitteiden täyttymistä myös jatkossa. Ilman henkilöstöä ei olisi Arteria, ilman yhteistyötä ei ole liiketoimintaa, eikä ilman asiakkaita menestyvää liiketoimintaa”, Ossi listaa.

Henkilöstöpäällikkönä toimiva Laura tiivistää:

Pidämme työntekijäkokemuksestamme myös jatkossa huolta ennen kaikkea arjen kohtaamisten, yhteisen suunnittelun sekä kokemuksen mittaamisen ja tuloksiin reagoimisen avulla. Lopulta hyvä työntekijäkokemus tehdään uudestaan joka päivä.”

Ossi Ritola
toimitusjohtaja
ossi.ritola@arter.fi
+358 500 602 922

Laura Karvinen
henkilöstöpäällikkö
laura.karvinen@arter.fi
+358 50 516 0156

Tietoa Arterista

Arter on suomalainen ratkaisutalo, jonka juuret ovat laadunhallinnassa. Arter tarjoaa ohjelmistoja, asiantuntijapalveluita sekä koulutuspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen. Arterilla on 25 vuoden kokemus laadunhallinnasta, prosessien kehittämisestä, standardien ja asetusten asettamiin vaatimuksiin vastaamisesta sekä tiedolla johtamisesta.