Blogi

Koulutuskoordinaattorimme Paula – humanisti ja kieliasiantuntija #wearter

Kuinkahan moni on viime aikoina todennut: enpä olisi osannut ennustaa mitä vuosi tuo tullessaan. 

Itse olin juuri viimeistelemässä graduani ja valmistumassa Tampereen yliopiston venäjän kielen ja kulttuurin maisteriohjelmasta, kun koronauutiset ja -rajoitukset tulivat rytinällä päälle. Tuntuu uskomattomalta paketoida tämä vuosi etätöissä Arterin koulutuskoordinaattorina.  Työt aloitin Arterilla 12.10.2020.

Talentgaten Junior Business Talent -koulutusohjelman kautta Arterin koulutuskoordinaattoriksi

Työelämään siirtyminen ja uuden työpaikan löytäminen on hankaloitunut entisestään. Kesällä lukuisten epäonnisten työnhakujen jälkeen päätin hakea Talentgaten Junior Business Talent koulutusohjelmaan.

Sen tavoitteena on yhdessä ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa vastata kohtaanto-ongelmaan ja työllistää nuoria korkeakoulutettujaSain Talentgaten kautta yllättäen ja suureksi ilokseni työhaastattelukutsun Arterille, minkä myötä olen nyt tässä.   

Mitä koulutuskoordinaattorin päiviin kuuluu?

Koulutuskoordinaattori voi noin työnimikkeenä kuulostaa hämyiseltä, mutta hommaan liittyy paljon hyviä puolia. Koordinaattorina olet vastuutehtävissä, vaikutat konkreettisesti asioihin ja pääset kommunikoimaan eri ihmisten kanssa.

Toisena päivänä on palavereita ja puheluita, toisena taas saa naputella hiljaa Exceliä. Ihastuin koordinaattorin työhön jo korkeakouluharjoitteluni aikana Suomi-Venäjä-Seuralla, jolloin pääsin järjestämään kansainvälistä kulttuurifoorumia.  

Koulutuskoordinaattorina vastaan Arterin Qualitas Fennican avoimien koulutuksien käytännön järjestelyistä, toteuttamisesta sekä olen mukana koulutuksien suunnittelutyössä.

Ensimmäiset fiilikset arterlaisena

Mietin Arterilla aloittaessani ihmettelevätköhän kollegat, kun töihin ilmestyy venäjän kieltä opiskellut humanisti. Kyseessä on kuitenkin laadunhallintaan ja kokonaisarkkitehtuuriin keskittyvä ohjelmistoyritys. 

Ennakko-oletukset sai taas heittää romukoppaan, sillä vastaanotto oli erittäin lämmin ja innostunut. Tuli sellainen olo, että erilaiset taustat nähdään oikeasti vahvuutena. Ja vaikkei minulla ennestään ollut mitään hajua mitä on laadunhallinta ja kokonaisarkkitehtuuri, sain kysellä ja pohtia asioita vapaasti, mikä nopeutti kärryille pääsemistä huomattavasti. 

Aloin jo ensimmäisten viikkojen aikana tuntea itseni arterlaiseksi, mistä kuuluu kiitos kattavalle perehdytykselle ja loputtomille Teams-palavereilleKävin jokaisessa Teamsin kolkassa näyttäytymässä ja esittelemässä itseni. 

Etätyöyhteisöön soluttautuminen ei lopulta ole sen kummempaa kuin livenä – on tärkeää olla aktiivinen ja lähteä mukaan kaikenlaisiin yhteisöllisiin hetkiin. Näin sain yhteyden työkavereihin ruudun toisella puolella.  

Päätimme kuitenkin pitää perehdytysviikon toimistolla, jotta tapaisin edes kourallisen arterlaisia kasvotusten. Tämä oli erittäin hyvä päätös. Näin ehkä häivähdyksen siitä, millaista työskentely oli ennen etäaikoja. 

Olin innoissani omasta työhuoneesta ja todella otettu, kun lähdimme toimistoporukalla yhdessä lounaalle tai kun vasta tavattu työkaveri tuli kysymään miten työskentely on lähtenyt käyntiin. Näistä asioista syntyy tunne, että on osa yhteisöä. Pienillä asioilla on työtaipaleen alussa valtava merkitys. 

Mielestäni Arterin vahvuus on ehdottomasti avoimet ja huomaavaiset ihmiset, joiden kanssa on helppo tulla toimeen ja heittää läpyskääKiveen hakattuja hierarkioitakaan en ole havainnut, mikä on todella positiivinen asia. Odotan innolla tulevaa!

💎 Kuvaile työskentelyä Arterilla kolmella adjektiivilla.
Yhteisöllistä, avointa, tavoitteellista.

💎 Viimeisin oivalluksesi tai uuden asian oppiminen Arterilla työskennellessäsi?
Älä poista valmiita pohjia Eventillasta, voi tapahtua kauheita.

💎 Millaiset asiat inspiroivat sinua työssäsi?
Onnistumisen kokemukset, uuden oppiminen, sparraushetket, hyvät palautteet asiakkailta ja kollegoilta, rennot kahvittelut.

💎 Millaisia asioita ja ominaisuuksia arvostat kollegassa?
Helposti lähestyttävyyttä, aikataulussa pysymistä, huumorintajua, huomaavaisuutta.

💎 Kirjoita tähän kysymys seuraavalle kirjoittajalle.
Minkä elokuvan ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? Vastauksen kysymykseen löydät täältä. 

Mikäli haluat kuulla lisää, miltä työskentely tuntuu Arterilla, voit olla yhteydessä Paulaan ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä Arterista työnantajana suoraan häneltä. Yhteystiedot löydät alta.
#wearter

Suosittelemme sinulle:

👉 Työkaverit, tulokset ja golf – myynti- ja markkinointipäällikkömme Mikko | blogi
👉 Paremman etätyökulttuurin tutkimusmatka | blogi + webinaari
👉 Arterin arvot | blogi

Kirjoittaja

Liittyvät materiaalit