Podcast

Laatulöpinät Podcast: Prosessiautomaatio – Hyödyt, mahdollisuudet ja haasteet

Voitaisiin sanoa, että prosessiautomaatio mahdollistaa työnkuvan siirtymisen suorittamisesta enemmän arvon tuottamiseen ja kehitystyöhön.

Laatulöpinät Podcastien syyskausi lähtee käyntiin jaksolla, jossa aiheena on prosessiautomaatio. Prosessien automatisoinnissa saadaan teknologiaa hyödyntämällä uudenlaista näkökulmaa prosessityöhön. Nykyään esimerkiksi älypuhelimet ovat jo täynnä sovelluksia, joissa automatisoinnin avulla on saatu nostettua asiakaskokemus uudelle tasolle. Yksinkertaisena esimerkkinä automaatio näkyy muun muassa ruuan tilaamisessa, josta on sovellusten ja digitaalisten alustojen avulla tehty niin käyttäjälle kuin palveluntoimittajallekin helpompaa ja sujuvampaa, luoden asiakkaalle lisäarvoa.

Mitä prosessiautomaatio tarkoittaa ja mitä konkreettisia hyötyjä siitä voidaan saada? Miten lähteä liikkeelle prosessien automatisoinnissa?

Markus Meurmanin vieraana podcastissa aihetta ja tuttuja kuutta väittämää pohtii Panu Koskela Solidabikselta. Toiminnassaan ohjelmistokehittäjien ja arkkitehtien konsulttitiimin johtajana Panun näkökulma prosessiautomaatioon on ensisijaisesti heidän kauttaan, mutta Solidabiksen tarjonnan myötä myös prosessijohtaminen ja ohjelmistorobotiikka ovat tuttuja.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Prosessiautomaatio on osa digitalisaatiota, jossa työketjuja digitalisoimalla saadaan uudenlaista tehokkuutta ja parempia asiakaskokemuksia.
  2. Prosessiautomaatio saattaa vähentää tarvetta joillekin ammattikunnille, mutta se myös synnyttää tarvetta uudenlaiselle osaamiselle ja luo uusia ammatteja.
  3. Pahin virhe prosessiautomaatiossa on vanhan prosessin digitalisointi sellaisenaan, ilman että se mietitään uusiksi automaation mahdollisuuksien kautta.
  4. Jotta prosessiautomaatio olisi mahdollista, täytyy automatisoitava prosessi olla kattavasti kuvattu ja dokumentoitu.
  5. Onnistunut prosessiautomaatioprojekti tuottaa euroja yrityksen omistajille, mutta muuta hyötyä siitä ei yleensä ole.
  6. Prosessiautomaatiota kannattaa kokeilla ketterästi pienellä projektilla ja soveltaa saatujen oppien avulla jatkossa laajemmin.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimi Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkönä toiminut Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Liittyvät materiaalit