Blogi

Roadmap-osion myötä ARC kehittyy strategiatyökaluna

Arterin ARC-ohjelmisto on kokonaisarkkitehtuurin mallintamisen ja hallinnan työkalu, joka mahdollistaa organisaation rakenteiden ja niiden välisten yhteyksien kuvaamisen visuaalisesti. Keskeisenä osana kokonaisarkkitehtuuria ja sen kuvaamista on organisaation strategia. Kesällä julkaistun roadmap-osion myötä ARCin kyvykkyys toimia strategian jalkautuksen välineenä onkin kasvanut merkittävästi!

Jo ennen roadmap-osiota ARCia ja sen monipuolisia kuvantamismahdollisuuksia on voinut hyödyntää strategian kuvaamissessa ja jalkauttamisessa. Roadmap antaa kuitenkin lisämahdollisuuksia erityisesti hanketyöskentelyyn, eli strategian palasteluun pienempiin osiin, sekä näiden osien aikatauluttamiseen ja vastuuttamiseen. ARC on nyt siis paitsi erinoimainen apu kokonaisarkkitehtuurin mallintajalle, myös toimiva ohjelmisto strategiatyökaluna ja hankehallinnan välineenä.

Jos aihe kiinnostaa enemmänkin, voit myös lukaista aikaisemmin kirjoitetun blogitekstini, jossa ARCin uuden roadmap-osion toimintoja ja niiden käyttöä avataan yksityiskohtaisemmin: ARC Roadmap – Työkalu strategian toteuttamiseen

Strategiatyön työkaluja ARCissa ovat:

Voit tarkastella kuvia lähemmin klikkaamalla ne isommaksi.

 • Strategiakartta, jonka avulla visualisoit strategiset linjaukset ja niihin liittyvät tavoitteet. Voit halutessasi liittää kartalle myös niistä johdetut hankkeet.
Strategiakartta
 • Hankeportfolio, joka pitää sinut ajan tasalla siitä, miten hankkeet vastaavat tavoitteisiin ja antaa työkalut arvoida hanketta sovitun kriteeristön läpi
Hankeportfolio
 • Tutut yhteyskaaviot, jotka esittävät liitokset strategian, hankkeiden ja kyvykkyyksien välillä
Yhteyskaaviot
 • Kuvaajat, jotka antavat tilannekuvaa hankeportfolion kehittymisestä
Kuvaajat

Hanketyöskentelyssä ARCissa apuna ovat myös:

 • Roadmap-osio ja sen
  • Hankerakenteen suunnittelun työkalut
  • Gantt-aikajana
  • Tehtävienhallinta
Hankkeistus
 • Kyvykkyyskartat ja maturiteettien arviointi
Kyvykkyyskartat ja maturiteetin arviointi

Kerron tiiviissä puolen tunnin webinaarissani lyhyesti uudesta strategian ja hankkeiden johtamisen kehityssuunnasta ARCin tuotekehityksessä, sekä ajatuksista sen takana. Avaan webinaarissa myös mitä kaikkea ARC-ohjelmisto strategian kanssa työskentelevälle kokonaisarkkitehdille tai muulle toiminnan kehittäjälle tarjoaa, ja miten ARC on kehittynyt strategiatyökaluna.

Kokeile veloituksetta kuinka ARC-ohjelmisto sopii yrityksenne tarpeisiin tilaamalla demo alta!

Tilaa ilmainen demokokeilu ja tutustu ARC-ohjelmistoon itse

ARC-ohjelmistolla mallinnat ja hallinnoit organisaationne arkkitehtuuria. Tilaamalla ilmaisen demon, pääset samantien tutustumaan ohjelmiston demoympäristöön esittelyvideon avulla.

 

Kirjoittaja

Salla vastaa Arterin tutkimus- ja kehitysyksiköstä. Hän on kokonaisarkkitehtuuriasiantuntija, jolla on pitkä kokemus myös tietojärjestelmähankkeista, laatujohtamisesta ja mallintamisesta. Hän on kiinnostunut tuomaan Arterin ohjelmistoja ja palveluja rohkeasti digiaikakauden uusille kehittämisalueille. Vapaa-ajalla hänet tapaa marttailemasta tai matkustelemasta käsitöiden ja taiteen parissa.

Liittyvät materiaalit