Blogi

Toimintajärjestelmä 2020-luvulla – Laadunhallintaa uudella vuosikymmenellä

Ohjelmiston kehitystyötä ketterin menetelmin

IMS-ohjelmistoa on kehitetty jo reippaasti yli toista vuosikymmentä. Tavoitteena on aina ollut vastata asiakkaiden erilaisiin toimintajärjestelmävaatimuksiin. Samalla helppokäyttöisyydestä ja käyttäjäystävällisyydestä ei ole kuitenkaan koskaan haluttu tinkiä. Ohjelmistolla on siis pitkä kehityshistoria, ja kehitystyö tulee jatkumaan tulevaisuudessakin ketterien ohjelmistokehitysmenetelmien avulla, jotta asiakkaiden tarpeisiin reagoidaan nopeasti.

IMS-ohjelmiston versionumerointi on aikaisemmin perustunut vuosilukuihin, mutta nyt sitä on haluttu muuttaa joustavampaan suuntaan. Seuraava isompi ohjelmistopäivitys on nimetty IMS 20 -versioksi (tarkka ohjelmistoversio on 20.0.0.). Pienempien päivitysten myötä versionumero muuttuu esim. 20.0.1 -versioon, ja keskisuuri päivitys taas muuttaa versionumeron esim. 20.1.0 -versioon.

IMS 20 -versio keskittyy käyttökokemukseen

IMS 20 -versiosta on tulossa kenties koko ohjelmistohistorian suurin kertaluonteinen visuaalinen muutos, joka on tehty kaikkiin ohjelmiston osioihin kerralla.

IMS 20 -versiossa on kehitetty erityisesti käyttöliittymää (User Interface) sekä käyttökokemusta (User Experience). Käyttäjiä ja käytettävyyttä ei ole unohdettu, päinvastoin: uudessa versiossa tähän on haluttu tehdä oleellista kehitystä.

 

Hyvään käytettävyyteen liittyy paljon erilaisia asioita. Suunnittelussa on huomioitu yhdenmukaiset värit ja fontit, ja kuvien sekä painikkeiden sijoittelussa on käytetty yhteneväistä logiikkaa.

Tavoitteena on, että käyttäjä osaa tulkita käyttämäänsä ohjelmaa oikein, vaikka jokaisen toiminnallisuuden yksityiskohtia ei tietäisikään.

Suunnittelussa on myös huomioitu mahdollisimman monta eri käyttäjää ja käyttö on myös mahdollista esimerkiksi värisokeille. IMS 20 -versiosta on tulossa kenties koko ohjelmistohistorian suurin kertaluonteinen visuaalinen muutos, joka on tehty kaikkiin ohjelmiston osioihin kerralla. Tiedotamme asiakkaita erikseen, kun julkaisu on saatavilla.

Mobiilisovellus toimintajärjestelmän tueksi

Vuoden 2019 aikana julkaistiin toimintajärjestelmän tueksi myös IMS Mobile -mobiilisovellus (entiseltä nimeltään MOF eli Mobile Forms). Sen avulla käyttäjät voivat hyödyntää IMS-raporttiosion tiettyjä ominaisuuksia mobiililaitteella, näille optimoidun käyttöliittymän kautta. Keskeisinä toimintoina ovat raporttien kirjaaminen, sekä kirjattujen raporttien lukeminen mobiililaitteella, kuten älypuhelimella tai tabletilla.

MOF | IMS-ohjelmiston mobiiliraportointi

Toimintajärjestelmän kehitystyö tulevaisuudessa

IMS 20 -versiojulkaisun jälkeen kehitystyö keskittyy taas ohjelmiston toiminnallisuuksien kehittämiseen. Uusia toiminnallisuuksia tullaan toteuttamaan ja nykyisiä parantamaan.

Olemme onnekaita, sillä asiakkaat aktiivisesti kertovat meille mitä he toivovat. Asiakkaillamme onkin käytössä moderni toimintajärjestelmä 2020-luvulla, jonka käyttöä konsulttimme, tekninen tukemme sekä asiakaspalvelumme tukevat.

Katso myös aiheen webinaaritallenne!

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia

Kirjoittaja

Ari toimii Arterin IMS-ohjelmiston tuoteomistajana. Hänen missiona on maksimoida Arterin ohjelmistotuotteiden arvoa. Erityisen tärkeänä hän pitää laadunhallintaan erikoistuneen IMS-ohjelmiston kehittämisen, jotta ohjelmisto palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa. Ari kokee asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisen olevan kaikkein tärkeintä hänen roolissaan.

Liittyvät materiaalit