Blogi

Tuotekehityksen tulevaisuuden suunnitelmia – Tutustu tulevaan riskienhallintamoduuliin

Arvoperusteinen kehittäminen

Kehitämme Arterilla ohjelmistojamme tukemaan asiakkaan liiketoimintaa: ARC-ohjelmisto on kokonaisarkkitehtuurin työkalu ja IMS-ohjelmisto toimintajärjestelmän dokumentointityökalu.

Ohjelmistoja voidaan soveltaa monipuolisesti eri käyttötarkoitusten mukaan. Luonnollisesti satojen eri asiakkaidemme tarpeet voivat olla hyvin erilaisia. Tavoitteenamme onkin tarjota asiakkaille käyttöön ohjelmistoja, joilla on mahdollisimman suuri arvo käytännön työssä.

Mielestämme paras keino päästä tähän, on kehittää ohjelmistoon ominaisuuksia, joita mahdollisimman moni asiakas tarvitsee ja kokee hyödylliseksi. Ohjelmistonkehityksemme tärkeimpiä tehtäviä on ohjelmistojen arvon nostattaminen, ja tämän arvon päättävät lopulta asiakkaat.

Kehitystyön lähtökohdat eri suuruisissa asioissa

Mitä yksityiskohtaisempia ja pienempiä asiakkaiden kehitystoiveet ja tarpeet ovat, sitä helpompi niihin on vastata. Luultavimmin tehty asia myös on oikeasti ratkaisu asiakkaan ongelmaan.

Mutta mitä jos kehitettävä kokonaisuus on suuri ja vaihtoehtoja on paljon?

Paras ratkaisu on tällöin luultavasti hyvä yhteistyö ratkaisun toimittajan ja ratkaisun tilaajan välillä. Onko ratkaisun ideoiminen yhdessä täysin tyhjältä pöydältä kuitenkaan kaikista kustannustehokkain tapa?

Tulevaisuudessa jos ja kun teemme isompia kokonaisuuksia, luomme varmasti tapauskohtaisesti prototyyppejä, havainnekuvia, rautalankamalleja ja niin edespäin, jotta asiakkaamme ymmärtävät, mitä olemme tekemässä ja tärkeimpänä, että me ymmärrämme, että asiakas niitä tarvitsee.

Riskienhallintamoduulin prototyyppi

Kehitämme Arterilla ohjelmistojamme modulaariseen suuntaan. Moduulit täydentävät päätuotteitamme, ARC- ja IMS-ohjelmistoja, ja niistä on mahdollista koostaa juuri omalle organisaatiolle sopiva kokonaisuus. Moduulien avulla organisaationne voi rikastaa kokonaiskuvaa, kun asiat nähdään yhdessä paikassa.

Riskienhallinta on juuri nyt ajankohtaista. Monissa tuoreissa lakisääteisissä vaatimuksissa, kuten tietosuojassa ja tiedonhallintalaissa, riskinäkökulma tai jopa riskilähtöisyys ovat olleet mukana. Myös ajankohtaiset ilmiöt ohjaavat jatkuvuuden suunnitteluun ja riskien tarkasteluun.

Olemme Arterilla kehittäneet prototyypin modernista riskienhallintamoduulista:

  • Uusi moduuli sitoo riskienhallinnan osaksi isompaa kokonaisuutta, kuten laadunhallintaa ja kokonaisarkkitehtuuria.
  • Riskien tarkastelu osana kokonaiskuvaa tuo esiin myös niiden suhteen strategiaan ja tavoitteisiin, mikä on osa modernia riskienhallintaa.
  • Haluamme kehittää moduulia siihen suuntaan, että luoduista riskeistä tulee moduulin avulla suoraan ARC-ohjelmiston elementtejä, jolloin niiden yhteydet muihin osioihin ovat helposti näkyvissä.
  • Riskimoduulissa on tarkoitus huomioida uudella tavalla esimerkiksi riskien käsittelyfoorumit ja käyttöoikeudet, tavoitetason asettaminen, suodatustoiminnallisuudet sekä etusivun valikoitavissa oleva dashboard-näkymä.
Riskienhallintamoduuli-prototyyppi
Riskienhallintamoduuli-prototyypin esimerkkikuva: Dashboard-näkymä
Riskienhallintamoduuli-prototyypin esimerkkikuva: Riskin tai mahdollisuuden luominen

Toiveenamme on tiiviin asiakasyhteistyön kautta saada asiakkailta palautetta prototyypistä, jolloin voimme rakentaa lopullisen tuotteen, jota asiakas tarvitsee ja joka tuo hänelle aitoa arvoa.

Etsimme Arterilla jatkuvasti kehitysideoita, joilla voimme auttaa asiakkaitamme arjen haasteissa, laadukkaan toiminnan varmistamisessa ja kehittämisessä

Kiitos asiakkaillemme, jotka ovat mukana kehittämässä ohjelmistojamme!

Juuri sinun ideasi voi olla sellainen, joka tuo arvoa monille asiakkaillemme ja jota voimme lähteä yhdessä toteuttamaan. Olemme luoneet muutamia erilaisia konsepteja, joilla näitä toteutuksia tehdään, voit keskustella näistä asiakasyhteyshenkilösi tai tuoteomistajien kanssa, etsitään yhdessä sopivin ratkaisu.

Mikäli organisaatiotanne on jäänyt askarruttamaan jokin puute ohjelmistossamme tai jos mielessänne on kokonaan uusi ominaisuus tai kokonaisuus, jonka uskotte tuottavan arvoa laadunhallintaan tai kokonaisarkkitehtuuriin – ota rohkeasti yhteyttä tuoteomistajiin!

Voit myös lähettää meille kehitysehdotuksia ohjelmistokohtaisten lomakkeiden kautta:

Haluatko lisätietoja riskienhallintamoduulista?

Mikäli riskienhallintamoduuliin liittyen herää kysyttävää, tai olette kiinnostuneita olemaan mukana kehittämisessä, voitte olla suoraan yhteydessä asiakasvastaavaamme Liisamari Seppälään.

Kirjoittaja

Ari toimii Arterin IMS-ohjelmiston tuoteomistajana. Hänen missiona on maksimoida Arterin ohjelmistotuotteiden arvoa. Erityisen tärkeänä hän pitää laadunhallintaan erikoistuneen IMS-ohjelmiston kehittämisen, jotta ohjelmisto palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa. Ari kokee asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisen olevan kaikkein tärkeintä hänen roolissaan.

Liittyvät materiaalit