Blogi

Työkaverit, tulokset ja golf – myynti- ja markkinointipäällikkömme Mikko #wearter

Olen Mikko Hiltunen ja vedän myynti- ja markkinointitiimiä Arterilla. Olen kotoisin Oulusta ja opiskeluiden myötä olen päätynyt Rovaniemen kautta pääkaupunkiseudulle.

Pääkaupunkiseudulle muutimme 2015, koska puolisoni sai täältä töitä ja minullekkin piti jotain keksiä. Kiinnostus myyntiä, esiintymistä ja sosiaalista kanssakäymistä kohtaan veivät minut Trainers Houseen. Siellä sain oppeja myyntiputken alkupään rakentamiseen ja sloganiin, mikä ohjaa vieläkin tekemistäni monella tasolla: MÄÄRÄ x SUUNTA x LAATU = haluttu tulos.

Trainers Housen jälkeen päädyin entisen esimieheni pyynnöstä Forenomille rakentamaan uusasiakas toimintaa ja ensikertaa aloin todella ymmärtään, mitä prosessin rakentaminen ja sen toteuttaminen käytännössä tarkoittaa ja vaatii. 

Arterille päädyin, kun näin entisen kollegani kertovan somessa Arterin etsivän myyjää. Päätin siltä seisomalta soittaa Arterin toimitusjohtajalle Ossi Ritolalle, että etsimänne henkilö on tässä. 😄

Nyt 4 vuotta myöhemmin on hieno ajatella, kuinka pienestä hyvät jutut ovat monesti kiinni. Olen erittäin tyytyväinen päätökseeni hakea Arterille ja olen ylpeä kaikesta siitä, mitä olemme yhdessä kokeneet.  

Vapaa-ajalla harrastan aktiivisesti golffia, talvella sisällä ja kesällä Gumbölessä. Näiden lisäksi salilla käynti ja hot jooga kohottavat elämän laatua ja liikkuvuutta – vahva suositus kaikille hot jooogasta

Asiakashankinnasta tiimin vetäjäksi

Tulin siis Arterille aikanaan myyjäksi ja nopeasti positio muokkautui Key Account Manageriksi. Vuoden verran tein myyntiä ja tapasin päivittäin potentiaalisia sekä olevassaolevia asiakkaitamme. Sen jälkeen minulle avautui mahdollisuus ottaa myynti vetovastuulleni ja vuosi sen jälkeen myös markkinointi siirtyi vastuualueelleni.

Mielestäni Arterin tapa toimia – organisaation sisällä on mahdollista hakea ja vaihtaa päävastuuta – kielii organisaation loistavuudesta. Työpäiviä tai viikkoja myynnissä ja markkinoinnissa ei ole yhtään samanlaisia. Jokainen päivä ja kohtaaminen on uniikki, ja tämä onkin työni parasta antia.  

Tietysti Covid on vaikuttanut työhöni niin kuin kaikkiin: tapaamiset ovat siirtyneet verkkoon ja sisäisiä palavereita on kalenterissani entistä enemmän.

Mielestäni paras asia työskentelyssä Arterilla on työkaverit. Teemme yhdessä asioita myös työajan ulkopuolella erityisesti, jos sattuu pelaamaan golffia. Mielestäni työ, mitä teemme Arterilla muiden organisaatioiden onnistumisen ja kehittymisen tueksi, on tärkeää. Eikä prosessien ja laadunhallinnan oppeja pidä sivuuttaa, niistä on varmasti hyötyä loppuelämäksi myös työn ulkopuolella. 

💎 Kuvaile työskentelyä Arterilla kolmella adjektiivilla.
Viihtyisä, rento, tavoitteellinen.

💎 Millaisia työskentelytaitoja tai osaamista olet päässyt kehittämään Arterilla? 
Kaikkea maan ja taivaan välillä. Joskus olisi hyvä pysähtyä ja miettiä, mutta nyt pitää kehittää lisää!  

💎 Millaiset asiat inspiroivat sinua työssäsi? 
Tulokset.

💎 Millaisia asioita ja ominaisuuksia arvostat kollegassa? 
Huumorintaju on asia millä pääsee pitkälle.  

💎 Minkä elokuvan ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? (edellisen kirjoittajan kysymys)
Fanaattisena elokuvien ystävänä yhden valitseminen on paha, mutta Goodfellas on leffa minkä olen nähnyt lukemattomia kertoja ja nostalgia muistot lapsuudesta ja sen katsomisesta lämmittävät sydäntä autiosaarellakin. 

💎 Kysymys seuraavalle kirjoittajalle. 
Teitkö uudenvuoden lupausta? Jos teit niin minkä ja oletko pysynyt siinä?  

Mikäli haluat kuulla lisää, miltä työskentely tuntuu Arterilla, voit olla yhteydessä Mikkoon ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä Arterista työnantajana suoraan häneltä. Yhteystiedot löydät alta.
#wearter

Suosittelemme sinulle:

👉 Koulutuskoordinaattorimme Paula – humanisti ja kieliasiantuntija | blogi
👉 Paremman etätyökulttuurin tutkimusmatka | blogi + webinaari
👉 Arterin arvot | blogi

Kirjoittaja

Arterin Head of Sales & Marketing Mikko Hiltunen toimii myynti- ja markkinointitiimin esimiehenä ja vastaa myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä. Asiakastyössä Mikkoa kiehtoo erityisesti liiketoiminnan kehittäminen, kokonaisuuksien hallinta, muutosten läpivienti ja laatutyö. Kesäisin Mikon löytää useimmiten golfkentältä, jossa palloja menee hukkaan vain joka toisella lyönnillä!

Liittyvät materiaalit