Pikaopas

Sisäisen auditoinnin perusteet -pikaopas

Miten sisäistä auditointia tehdään? Miksi sitä kannattaa tehdä? Millaisia asioita auditoinnissa on syytä ottaa huomioon? Entä auditointien raportointi ja riskitekijät? Muun muassa näihin asioihin löydät pikaoppaastamme vastaukset.

Opas on koottu Arterin perustajien, auditointi- ja laatugurujen Ossi Ritolan ja Jussi Moision, Arterille kirjoittamien aineistojen pohjalta.

Ossi Ritolalla on vuosien kokemus teollisuudesta ja elinkeinoelämästä kouluttajana, asiantuntijana ja arvioijana. Hän toimii Arterin toimitusjohtajana ja aiemmin hän on toiminut muun muassa Suomen, Euroopan ja Puolustusvoimien laatupalkinnon arvioijana.

Jussi Moisio toimi Arterin vanhenpana konsulttina sekä kouluttajana. Jussilta löytyy useamman vuoden kokemus SFS-Sertifiointi Oy:n pääarvioijana. Jussilla on myös muutaman sadan suuren / keskisuuren yrityksen toimintamallien arviointikokemus.

Lataa alla olevan lomakkeen avulla itsellesi Sisäisen auditoinnin perusteet -pikaopas. Pikaopas sopii sisäisen auditoijan uran alkuvaiheessa oleville sekä henkilöille, jotka kaipaavat ajatuksia sisäisen auditoinnin kehittämiseksi.

👉 Tutustu myös Sisäisen auditoinnin kehittäminen -pikaoppaaseemme tästä. 

Sisäisen auditoinnin perusteet -pikaoppaasta löydät muun muassa sisäisen auditoinnin vauhtipyörän, joka koostuu seitsemästä osa-alueesta:

1. Auditoinnin tarkoituksen määrittäminen.
2. Auditoijien valitseminen.
3. Vuosisuunnitelman tekeminen.
4. Auditointiin valmistautuminen.
5. Auditoinnin toteutus.
6. Yhteenveto ja raportointi.
7. Kehitystoimenpiteiden suunnittelu ja seuranta.

Lomakkeen täyttämällä saat itsellesi Sisäisen auditoinnin perusteet -pikaoppaan

Lähettämällä hyväksyn, että antamani henkilötiedot tallennetaan Arter Oy:n suoramarkkinointirekisteriin.