Podcast

Laatulöpinät Podcast: Ketteryyden ytimessä

Ketteryyden perusasia on muutoksen hyväksyminen. Suunnitelmat muuttuvat, kun reagoidaan nopeasti, ja loppujen lopuksi tärkeintä on asiakkaan tarpeisiin vastaaminen.

Laatulöpinöissä sukelletaan tällä kertaa ketteryyden ytimeen, kun podcastin teemoina ovat ketteryys ja scrum. Mitä ketteryys on? Miten scrum näkyy asiakastyytyväisyydessä? Tai mitä yhteistä on ketteryydellä ja laadunhallinnalla?

Laatulöpinät Podcast -sarjan yhdeksännessä jaksossa Markuksen vieraana on Tomi Turunen. Tomin työnkuvaan kuuluu mm. toimia sovelluskehittäjänä ja ratkoa tiimin työntekoa hidastavia ongelmia. Ketteryys merkitseekin kykyä vastata tuotekehityksessä asiakkaan tarpeisiin nopeasti, joustavasti ja asiakaslähtöisesti.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Ketteryys on kaksiteräinen miekka. Se nopeuttaa tuotantoa, mutta myös virheiden tapahtumista ja havaitsemista.
  2. Scrum-ohjeistuksen tarkka noudattaminen on pakollista, jos haluaa sanoa scrumin olevan käytössä. Soveltavaa scrumia ei ole olemassa.
  3. Scrum ei ole pelkästään ICT-porukan hypeä, vaan soveltuu hyvin myös muunlaiseen projekti- ja kehitystoimintaan, kuten palvelujen kehittämiseen.
  4. On parempi hukata viikon työ, kuin vuoden työ. Tämä saattaa tosin aiheuttaa välillä turhautumista, kun oma työpanos putoaa roskakoriin.
  5. Ketteryys ei tarkoita lupaa häslätä tai vaihtaa kurssia aina, kun siltä tuntuu. Ketteryys syntyy suunnitelmallisuudesta ja määrätietoisuudesta.
  6. Ketterät ja itseohjautuvat tiimit vaativat toimiakseen vahvaa johtamista.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimi Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkönä toiminut Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Liittyvät materiaalit