Podcast

Laatulöpinät Podcast: Lean asiantuntijatyössä

Syyskuun Laatulöpinät podcast-jakson aiheena on tämän hetken trendisana lean. Lean asiantuntijatyössä -podcastissa keskitytäänkin leanin todelliseen ytimeen, jossa sana lean ei ole pelkkä etuliite tai oikotie onneen. Aihetta lähestytään tällä kertaa Sari Torkkolan Lean asiantuntijatyön johtamisessa -kirjasta poimittujen väittämien kautta.

Jos lean on pohjimmiltaan avoimuuden kulttuuri, mitä tapahtuu jos osa organisaatiosta toimii kuin musta laatikko? Entä miten kiire sopii leaniin asiantuntijatyöhön?

Kiperiä asiantuntijatyön johtamisen lean-väittämiä ovat pohtimassa podcast-juontaja ja Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman, sekä vierailevana asiantuntijana Arterin Head of Customer Success Greete Kriik, joka on tutustunut leaniin asiantuntijatyön johtamisessa omassa työssään. Mikäli leanin periaatteet ja käsitteet eivät ole vielä hallussa, voit tutustua niihin ja oman työn leanaamiseen tässä blogitekstissä.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Visuaalisuus on aina tehokkain tapa viestiä. Kuva antaa nopeasti yhteisen mielikuvan tilanteesta, sillä se paljastaa, missä prosessin vaiheessa ongelma on ja vaikuttivatko muutokset toivotulla tavalla.
  2. Asiantuntijat keräävät itselleen jonoon työtehtäviä, mikä luo heille turvallisuuden tunnetta. Parempi takuu töiden jatkumisesta on kuitenkin asiakkaan tarpeiden ja kysynnän ymmärtäminen ja nopea palvelu, mikä pitää hänet tyytyväisenä.
  3. Tyypillisessä asiantuntijaorganisaatiossa suorituskykyä ei voi ennustaa, ja jatkuva priorisointi ja joidenkin tehtävien kiirehtiminen muiden kustannuksella on välttämätön seuraus toiminnan ohjaamisen tavasta.
  4. Asiakkaan äänen kuuntelemisen haaste on siinä, miten kuunnella jokaista asiakasta riittävän vakavasti ja samalla olla reagoimatta jokaiseen yksittäiseen mielipiteeseen.
  5. Johtajan täytyy sietää sitä, että kaikissa tiimeissä ei ole kiire. Vain pullonkaulatiimin käyttöasteen tulisi olla jatkuvasti mahdollisimman korkea.
  6. Voit ajatella asiantuntijatiimiä mustana laatikkona. Riittää, että selvität mitä laatikkoon menee sisään ja mitä sieltä tulee ulos.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Greete vastaa Arterilla asiakastuesta ja asiakassuhteiden kehittämisestä. Toiminnan kehittäminen, haasteiden ratkaisu juurisyitä myöten ja aidot kohtaamiset ovat hänen sydäntään lähellä. Toisin sanoin asiakkaiden menestys on Greetelle työn suola! Hän on myös innokas asiantuntijatyön leanaaja, ja puhuu tutkittuun tietoon perustuvan päätöksenteon, systemaattisen työskentelyn ja jatkuvan parantamisen puolesta. Työn ulkopuolella Greeteen voi törmätä niin laavulla kuin konserttilavallakin.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit