Podcast

Laatulöpinät Podcast: Mitä on Lean?

Lean on ollut jo pitkään pinnalla erilaisissa laadun ja toiminnan kehittämisen pöhinäpiireissä. Lean-toimintaan kohdistuukin yleensä hyvin paljon erilaisia odotuksia ja ennakkoluuloja. 

Arterin Laatulöpinät Podcast-sarjassa ollaan edetty jo kolmanteen jaksoon. Tällä kertaa kuullaan mitä mysteereitä liittyykään Leaniin. Markus Meurmanin kanssa Leanin mysteereitä ratkomassa Laatulöpinöissä on tällä kertaa mukana myös vieraana koulutusvastaava Tiina Riutta.

Tutut kuusi väitettä kuuluvat tällä kertaa seuraavasti:

  1. Lean saattaa toimia hyvin autoteollisuudessa, mutta sitä on äärimmäisen vaikea soveltaa onnistuneesti palvelusektorille.
  2. Lean on tehokkuusajattelua, joka tappaa organisaatiossa luovuuden, inhimillisyyden ja maalaisjärjen.
  3. Valkotauluja ostamalla saa valkotauluja, mutta ollakseen lean, organisaation on ymmärrettävä ja sovellettava leania myös filosofisella tasolla.
  4. Lean on vain yksi ismi muiden joukossa, ja se on suunniteltu lean-palvelujen ja -tuotteiden myymiseen.
  5. Six Sigma on parempi kuin lean, sillä se perustuu tilastollisiin menetelmiin ja on täten tieteellisempi.
  6. Organisaation tavoitteena ei voi olla lean, sillä se ajaa väistämättä tekemään vääriä asioita.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa!

Laatulöpinät Podcast on Arterin uusi podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit