Tiedote

Arter ja Cybermind yhteistyöhön: Ratkaisu asiakkaiden tietosuojahaasteisiin

Julkaistu 19.04.2018

EU:n tietosuoja-asetuksen kynnyksellä Arter Oy ja Cybermind Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Cybermind hyödyntää Arterin ohjelmistoja asiakkaille toteutettavissa tietosuoja- ja kokonaisarkkitehtuuriprojekteissa. Cybermind toimii Arterin kehittämän ARC-ohjelmiston jälleenmyyjänä ja konsultointikumppanina.

”EU:n tietosuoja-asetus velvoittaa organisaatioita osoittamaan, että ne noudattavat tietosuoja-asetusta. ARC-ohjelmiston tietosuojan hallintamalli on kehitetty tätä varten. Tietosuojan hallintamalli on nopea ja helppo käyttää. Se on myös skaalattavissa eri kokoisille organisaatioille, ja siitä on tullut useille organisaatioille päätyökalu valmistauduttaessa lakimuutokseen. Cybermindin kokonaisarkkitehtuuriosaaminen sekä tietosuojan ja tietoturvan asiantuntemus liitettynä ketterään työkaluun luo asiakkaillemme turvallisen vaihtoehdon”, Arter Oy:n myyntijohtaja Timo Kumpulainen kertoo.

”ARC-ohjelmiston tietosuojan hallintamalli on yksinkertainen ja selkeä käyttää. Sinne on helppo kuvata suunnitelma siitä, kuinka henkilötietoja organisaatiossa käytetään. Uuden asetuksen mukainen ohjeistus henkilöstölle kootaan tietosuojapolitiikkaan, jonka pohjalta voidaan tuottaa koulutusmateriaali kaikkien saataville. Tietosuojaprojekteissa tehdyt tietovarasto- ja -järjestelmäkuvaukset toimivat hyvänä pohjana esimerkiksi yrityksen liiketoiminta-arkkitehtuurin kehittämiselle, jota ARC myös tukee hienosti”, Cybermind Oy:n partneri Jouni Selin kommentoi.

Cybermind on teknologiajohtamiseen erikoistunut konsulttitoimisto, joka auttaa yrityksiä uudistumaan ja vastaamaan tehokkaasti digitransformaation haasteisiin. Arter on suomalainen ohjelmistotalo, joka juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Arter tunnetaan ARC- ja IMS-ohjelmistojen kehittäjänä.

ARC-ohjelmisto on pilvipalvelu, joka on saatavissa suomen- ja englanninkielisenä. ARC-ohjelmistolla rekisterien, tietovarantojen ja järjestelmien väliset yhteydet saadaan visualisoitua, jolloin nähdään missä tiedot fyysisesti sijaitsevat. ARC-ohjelmiston tietosuojan hallintamalli luo selkeän rakenteen kaikille asetuksen vaatimille dokumenteille ja kuvauksille.

Lisätiedot:

Mikko Hiltunen, Head of Sales & Marketing, mikko.hiltunen@arter.fi, +358 50 435 6935
Jouni Selin, partneri, jouni.selin@cybermind.fi, p. 040 725 2533