QF-koulutukset

Soveltava kokonaisarkkitehtuuri

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytännön näkökulmia kokonaisarkkitehtuuriin

Olemme kehittäneet oman Arter Framework -viitekehyksemme tukemaan erilaisia kokonaisarkkitehtuuriin liittyviä ja sitä sivuavia dokumentointitarpeita. Arter Framework -viitekehys tavoittelee erityisesti sitä, että dokumentointi tuottaa mahdollisimman nopeasti arvoa, ja että arkkitehtuuria voidaan tuottaa ja kehittää helppotajuisesti koko organisaatiossa, ei pelkästään tietohallinnossa.

Koulutuspäivän aikana käymme esimerkkien kautta läpi Arterin metodiikkaa – miten sitä on hyödynnetty kokonaisarkkitehtuurin lisäksi esimerkiksi tietosuojaan, tietoturvaan tai tiedonhallintaan ja miten sitä on tarkoitus jatkossa kehittää.

Koulutuspäivän aikana tullaan myös luomaan ymmärrystä erilaisista viitekehyksistä, jotka ovat vaikuttaneet Arterin nykyiseen dokumentointitapaan. Kokonaisarkkitehtuurin näkökulmasta tullaan käymään läpi JHS 179 ja TOGAF -viitekehyksiä.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti organisaatioille, jotka harkitsevat kokonaisarkkitehtuurityön aloittamista, ovat kiinnostuneita työn kehittämisestä ja metodien vertailusta, tai haluavat lisäpotkua ARC-ohjelmiston hyödyntämiseen organisaatiossaan.

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu luentotyyppisestä opetuksesta ja harjoitteista. Arterin dokumentointitapa on osittain sidoksissa ARC-ohjelmistoon ja tässä oleviin työvälineisiin, ja päivän aikana tullaan hyödyntämään ARCia useissa esimerkeissä. Päivän kannalta ei ole kuitenkaan väliä, onko organisaatiollasi käytössä ARC-ohjelmisto vai ei. Esimerkkejä voidaan soveltaa käytäntöön eri tavoin.

Näin Arterin etäkoulutukset toimivat käytännössä:

 • Koulutus tapahtuu videoyhteyden kautta. Näin kouluttaja ja opiskelijat pääsevät olemaan aidossa vuorovaikutuksessa keskenään pidemmänkin matkan päästä.
 • Kaikille osallistujille lähetetään linkki, jonka kautta he pääsevät mukaan koulutukseen. Tämä ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista tietokoneelle.
 • Opetus tapahtuu klo 9-16 välillä. Koulutuksesta pidetään joitakin noin 10 min taukoja ja lisäksi tunnin mittainen lounastauko.
 • Osallistujat saavat käyttöönsä kattavan sähköisen kurssimateriaalin opiskelun tueksi.

Miksi osallistua?

 • Saat inspiraatiota soveltavan arkkitehtuurityön tekemiseen organisaatiossasi
 • Työkaluja ja vinkkejä, joita voit soveltaa joko ARC-ohjelmistossa tai muilla työvälineillä aina Excelistä muihin arkkitehtuuriohjelmistoihin
 • Tunnet erilaisia kokonaisarkkitehtuuriin liittyviä viitekehyksiä
 • Opit arvoa tuottavan dokumentoinnin salat

Aikataulu

9:00
Avaus
 • Esittäytyminen
 • Ohjelma
 • Tavoitteet
9:20
Kokonaisarkkitehtuuria eri viitekehyksillä
11:30
Lounas
12:30
Soveltava arkkitehtuuri
14:00
Kahvi
14:15
Tapausesimerkkejä
 • Arter Framework
 • Tietosuoja
 • Tietoturva
 • Tiedonhallinta

 

16:00
Päätös

Opettajat

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Suosittelemme ilmoittautumaan koulutukseen mahdollisimman ajoissa, jotta koulutuksen toteutus varmistuu hyvissä ajoin, viimeistään 8 päivää ennen koulutusta. Pidätämme oikeudet koulutuksen aikataulumuutoksiin.

Ilmoittaudu

TI 20.09.2022 09:00 - 16:00 Online

Soveltava kokonaisarkkitehtuuri

Online 650 € + ALV

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.