ARC-koulutukset

Toiminnan peruskuvaukset ARC-ohjelmistolla

Ilmoittaudu koulutukseen

Mitä

ARC-ohjelmiston tehokas käyttö vaatii sen hyvää hallintaa ja osaamista sekä ymmärrystä sen avulla kuvattavista rakenteista. Tässä koulutuksessa pureudutaan toiminnan peruskuvausten eli prosessien ja palveluiden mallintamiseen ARC-ohjelmistolla. Ei ole väliä millaisia palveluita tai prosesseja haluat ohjelmistollasi kuvata, sillä kuvaamisperiaate on pitkälti samanlainen. Koulutuksesta saat yhdessä muiden ohjelmiston käyttäjien kanssa käyttökoulutuksen toiminnan peruskuvausten luontiin ARCissa.

Miten

Koulutus on kolmetuntinen ja se järjestetään etänä. Koulutukseen osallistuu henkilöitä eri organisaatioista. Koulutus koostuu yhdessä tehtävistä harjoituksista ARC-ohjelmistossa sekä ohjaavasta teoriasta. Harjoitukset tehdään harjoitusympäristössä, joten osallistujan omaa ARC-ohjelmistoa ei tarvita koulutuksessa.

Osallistujat saavat koulutusmateriaalin etukäteen.

Kenelle

Kaikille, joiden tarkoituksena on kuvata toimintaansa ARC-ohjelmistolla ja jotka kaipaavat koulutusta sen tueksi. Osallistujalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta toiminnan kuvaamisesta ARCilla.

Koulutus ei ole tarkoitettu henkilöille, jotka ovat jo kokeneita toimintansa mallintajia ARC-ohjelmiston avulla. Suosittelemme oman koulutuksen tilaamista organisaatiolle, jotka kaipaavat kouluttajan tukea juuri heidän toimintansa kuvaamiseen tai joista olisi tulossa neljä tai useampi osallistuja samaan koulutukseen.

Näin Arterin etäkoulutukset toimivat käytännössä:

  • Koulutus tapahtuu videoyhteyden kautta. Näin kouluttaja ja opiskelijat pääsevät olemaan aidossa vuorovaikutuksessa keskenään pidemmänkin matkan päästä.
  • Kaikille osallistujille lähetetään lähempänä koulutusajankohtaa linkki, jonka kautta he pääsevät mukaan koulutukseen. Tämä ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista tietokoneelle.
  • Suosittelemme kahta näyttöä koulutuksen ajaksi, toista koulutuksen seuraamiseen ja toista ohjemiston käytön harjoitteluun.

Aikataulu

09:00
Koulutuksen avaus
  • Esittäytyminen
  • Ohjelma ja tavoitteet
Palvelujen kuvaaminen ARCissa
Prosessien kuvaaminen ARCissa
  • DRAW-piirtoeditorin käyttö
Mallin kuvaaminen
10:30
Tauko
Kartta- ja toimintamalli -kaaviot
Tarkentavat kuvaukset
Esimerkkeinä uimaratakaaviot ja Service Blueprint
12:00
Koulutus päättyy

Opettajat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.

Hinta

Osallistumismaksu on 300 € + alv/henkilö. Hinta sisältää päivän aineistot, yhden päivän koulutusta, sekä ohjausta ja vertaistukea ryhmässä.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Ilmoittaudu

TO 25.04.2024 03:29 - 03:29 Online

Online Ilmainen

TI 03.05.2022 09:00 - 12:00 Online

Toiminnan peruskuvaukset ARC-ohjelmistolla

Online 300 € + ALV

TO 17.11.2022 09:00 - 12:00 Online

Toiminnan peruskuvaukset ARC-ohjelmistolla

Online 300 € + ALV

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.