Webinaaritallenne

Näin hyödynnät ISO 14001-standardia vastuullisuuden kehittämisessä

Katso tallenne

Ympäristöjohtaminen ja toiminnan vastuullisuus ovat ajankohtaisempia kuin koskaan aiemmin. Asiakkaiden kasvavat odotukset, päivittyvä lainsäädäntö sekä nousseet materiaalien ja energian hinnat luovat toiminnalle uusia vaatimuksia – unohtamatta ilmastonmuutoksen ja luontokadon kaltaisten globaalien kriisien meiltä kaikilta vaatimia toimia.

Nopeasti muuttuvan toimintaympäristön vauhdissa pysyminen tuottaa helposti haasteita:

  • Miten ympäristöjohtaminen ja vastuullisuus pitäisi hahmottaa laajassa kuvassa,
  • miten vastata vaatimuksiin fiksusti ja
  • samalla tunnistaa oman organisaation toiminnan kannalta keskeiset asiat?

Tässä webinaarissa Arterin konsultti Evelina Saarela avaa ympäristöjohtamisen ja vastuullisuuden uusia tuulia ja auttaa hahmottamaan teemoja osana organisaation toimintaa. Työkaluna muutoksiin vastaamisessa webinaarissa esitellään keinoja ISO 14001 -ympäristöjohtamisjärjestelmästandardin tehokkaaseen hyödyntämiseen osana vastuullisuuden kehittämistä.

Vuonna 2015 viimeisimmän versionsa saanut ISO 14001 on edelleen 2020-luvulla hyvä ja toimivaksi testattu viitekehys, joka tukee toimintaa vastuullisuuden systemaattisessa kehittämisessä.

Lataa webinaaritallenne itsellesi alla olevan lomakkeen avulla. 

Webinaarissa käymme läpi:

  • Millaisia keskeisimpiä muutoksia ympäristöjohtamisen ja vastuullisuuden kentällä on tapahtunut ja odotettavissa.
  • Kuinka hahmottaa ympäristöjohtaminen ja vastuullisuus osana toimintaa ja suhteessa toisiinsa.
  • Miten voit hyödyntää ISO 14001 -standardia tehokkaasti toiminnan vastuullisuuden kehittämisessä.

Webinaari sopii erityisesti:

  • Heille, joiden työtehtäviin ympäristö- ja vastuullisuusteemat liittyvät tai jotka haluavat oppia teemoista lisää osana toimintaa ja sen johtamista.
  • Organisaatioille, jotka hyödyntävät ISO 14001 -standardia toiminnassaan.
  • Organisaatioille, jotka suunnittelevat ISO 14001 -standardin hyödyntämistä osana toimintaansa.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

Evelina Saarela toimii konsulttina Arterilla. Evelinalta löytyy kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä teknisistä ratkaisuista niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hänen vahvuutena on ISO-johtamisjärjestelmästandardien soveltaminen käytäntöön. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta yritysten sisäisistä kehitystehtävistä, muun muassa sisäisten auditointien vastaavana sekä IMS-ohjelmiston pääkäyttäjänä. Evelinan työskentelylle on ominaista keskusteleva ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky auttaa hahmottamaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Evelinalta löytyy myös IPMA D -projektiosaajasertifikaatti.