Podcast

Laatulöpinät Podcast: 6 laatuväittämää työnantajamarkkinoinnista

Jos laadusta tulee jatkuvasti läpinäkyvämpää, onko se työnantajan näkökulmasta katsottuna uhka vai kenties sittenkin mahdollisuus?

Laatulöpinät esittää kevätkauden päätösjaksossa kuusi väittämää liittyen työnantajamarkkinointiin. Miten tämä teema liittyy Laatulöpinöihin, eli laatuun ja laadunhallintaan?

Laatu on aina ensisijaisesti vaatimustenmukaisuutta, ja yleensä kyse on asiakkaiden vaatimuksista. Kun vaatimustenmukaisuudesta siirrytään vaatimusten ja odotusten ylittämiseen, kohti erinomaisuutta, saadaan mukaan muutkin sidosryhmät, kuten henkilöstö. Tällöin erinomainen organisaatio täyttää tai ylittää myös henkilöstönsä odotukset. Näitä teemoja pohtii tässä jaksossa Markuksen kanssa Arterin henkilöstöguru eli HR Specialist Laura Huusari, jonka työnkuvaan kuuluvat Arterilla erilaiset henkilöstöhallinnon tehtävät. Oli kyseessä sitten rekrytointi, HR-prosessit tai Arterlaisen kulttuurin kehittäminen, on Lauralla sormensa pelissä.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Työnantajabrändäyksen tärkeä osa on luoda heimohenkeä työnantajan logolla varustettujen asusteiden ja vaatteiden avulla.
  2. Työnantajamarkkinointia ei voi tehdä keinotekoisesti. Palvelut kuten Glassdoor.com pitävät siitä huolen, että feikit jäävät kiinni.
  3. Työnantajalähettiläs on tehokas tapa edistää brändityötä, sillä tällöin siihen on varattu resurssi.
  4. Rekrytointiprosessit keskittyvät tyypillisesti aivan liikaa organisaation tehokkuuden näkökulmaan, eivätkä tarpeeksi työnhakijan näkökulmaan.
  5. Rekrytointijärjestelmät, CV-pankit ja verkkolomakkeet ovat paras tapa pilata työnhakukokemus alkuunsa.
  6. Yhtenäisen organisaatiokulttuurin luominen on hyvä alku työnantajamarkkinoinnille. Monokulttuuria tulee kuitenkin varoa, sillä liian kapeaksi rajattu kulttuuri ei enää edistä organisaation kehittämistä.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Laura pitää huolta arterlaisista ja vastaa HR-toiminnosta. Laura on ammentanut HR-oppinsa ja periaatteensa Englannista, Leeds Beckett Universitystä ja hänen taustansa vie rekrytoinnin ja työhyvinvoinnin kehittämisen pariin. Lauran sydän sykkii erityisesti inhimillisyydelle ja jatkuvalle oppimiselle. Hänet tunnetaan myös pienen ja itsepäisen mäyräkoiran, Toivon, huoltajana ja kämppiksenä.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit