Podcast

Laatulöpinät Podcast: Strategia – toivomuslista vai mahdollisuus onnistua?

Strategiatyössä ei ole mitään mystistä, se on suunnittelua epävarmoihin olosuhteisiin. 

Laatulöpinät Podcast -sarjan syksyn viides ja viimeinen osa keskittyy strategiaan. Oli strategian muoto mikä tahansa, sen tarkoitus on vaikuttaa, sekä tuottaa toimintaa.

Mitä strategia lopulta oikein on ja miten siinä voi onnistua? Kuinka monta strategiaa organisaatio tarvitsee? Entä miten ARC-ohjelmisto toimii työkaluna strategian näkyväksi tuomisessa ja toteuttamisessa?

Strategiaväitteitä tässä podcastissa Markuksen kanssa pohtii Arterin aiempi kokonaisarkkitehti ja ARC-ohjelmiston tuoteomistaja, nykyinen tutkimus- ja kehityspäällikkö Salla Aunola.

Strategiaväitteet kuuluvat seuraavasti:

  1. Strategia sisältää johdon tekemiä valintoja, mutta hyvä strategia pohjautuu yleensä laajemmin koko henkilöstön ja sidosryhmien näkemyksiin.
  2. Strategioita ja kaiken maailman visioita tehdään roppakaupalla, mutta ne harvoin oikeasti vaikuttavat mihinkään.
  3. Organisaatiossa olisi hyvä olla useita strategioita, esim. ostostrategia, tuotekehitysstrategia sekä HR-strategia.
  4. Strategia on vanhanaikainen ja kankea tapa johtaa yritystä, eikä ole nykyajan nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä enää tehokas.
  5. Huono strategia on kuin toivomuslista joulupukille – siinä on vähän kaikkea.
  6. Strateginen ajattelu on synnynnäinen ominaisuus, joka löytyy vain harvoilta. Tämä selittää osaltaan sitä, miksi strategiatyö usein epäonnistuu.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa!

Laatulöpinät Podcast on Arterin uusi podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä. Tämä jakso päättää sarjan syyskauden, mutta keväällä podcastit jatkuvat taas uusien laadunhallinnan aiheiden parissa!

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimi Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkönä toiminut Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Liittyvät materiaalit