Webinaaritallenne

Ekosysteemi ja viitekehykset

Katso tallenne

Kehittämisen ja arviointien pohjana toimivat viitekehykset, standardit ja arviointimallit lähtevät liikkeelle oman toiminnan keskeisten elementtien tunnistamisesta. Myös monet lakeihin perustuvat vaatimukset on kirjoitettu niin, että edellytyksenä niiden mukaan toimimisessa on ymmärrys organisaation keskeisistä sidosryhmistä riittävän laajasti ja analysoidusti. Jotta voimme tehdä riittävän oikeita johtopäätöksiä arviointien tuloksista, pitää olla varmuus siitä, että meillä lähtökohtaisesti on ymmärrystä siitä, millaisessa ekosysteemissä organisaatio toimii ja vaikuttaa.

Opi hyödyntämään ekosysteemin mallinnusta viitekehysten ja vaatimusten tulkinnassa

Jos olet sitä mieltä, että pelkkä ekosysteemistä puhuminen ja sen ajatteleminen ei riitä, haluat oppia mallintamaan ekosysteemiä käytännössä ja pohtia, miten hyödyntää mallinnusta erilaisten viitekehysten ja vaatimusten tulkinnassa, tästä webinaarista kuulet mitä uutta konsulttimme Elina Mäkinen on oivaltanut tulkitsemalla esimerkiksi ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001, EFQM ja CAF -malleja ekosysteemiajattelun avulla.

Webinaarissa Elina Mäkinen jatkaa pohdintaansa ekosysteemiajattelun merkityksestä ja syventää aihetta yleisten viitekehysten käytön näkökulmasta. Webinaari on jatkoa Arterin aiemmille ekosysteemiwebinaareille:

>> Osa 1: Ekosysteemin merkitys liiketoiminnassa
>> Osa 2: Riskien ja mahdollisuuksien tunnistaminen ekosysteemianalyysin avulla

Webinaari on tarkoitettu kaikille toimintansa kehittämisestä kiinnostuneille.

Webinaarin avulla hahmotat:

  • Ekosysteemiajattelun merkityksen.
  • Miten hyödyntää ekosysteemimallinnusta erilaisten viitekehysten ja vaatimusten tulkinnassa.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.