Webinaaritallenne

Ekosysteemit murroksessa

Katso tallenne

Mitä hyötyä ekosysteemiajattelussa on murroskohtien tunnistamisesta?

Ekosysteemiajattelu ja systeemien mallintaminen osana johtamista, kehittämistä ja riskienhallintaa on osalle meistä jo ihan käytännön työtä. Jotta voimme suunnitella tulevaa tai ymmärtää päätöksiemme vaikutuksia, pitää meillä olla ymmärrystä siitä, millaisessa ekosysteemissä organisaatiomme toimii ja kuinka moneen erilaiseen ekosysteemiin toimintamme vaikuttaa.

Tärkeää on tunnistaa myös meneillään olevia ja mahdollisia tulevia muutoksia, jotka voivat liittyä asiakkaiden käyttäytymiseen ja toiveisiin, toimittajien ja alihankkijoiden muutoksiin, rahoitukseen, ympäristövaatimuksiin, uuteen teknologiaan, raaka-aineiden saatavuuteen tai hankintaan, kilpailijoiden käyttäytymisen tai toiminnan muutoksiin, lainsäädännön muutoksiin, henkilöstön ikääntymiseen, syntyvyyden laskuun, globaaleihin pandemioihin tai aiempaa voimakkaampiin sääilmiöihin.

Osa muutoksista on sellaisia, joiden kohdalla voidaan ja pitääkin puhua murroksesta. Toteutuessaan muutokset aiheuttavat ekosysteemissä murrosvaiheita, rakenteellisten muutosten tarpeita, tarpeita uusille ekosysteemeille tai ekosysteemien hajoamisia.

Lataa itsellesi ekosysteemiwebinaarisarjan 4. osa

Webinaarissa Elina Mäkinen jatkaa pohdintaansa ekosysteemiajattelun merkityksestä ja syventää aihetta tarkastelemalla tekijöitä, joiden muutokset saattavat johtaa murrostilanteisiin ekosysteemeissä.  Tämä webinaari on jatkoa Arterin aiemmille ekosysteemiwebinaareille:

Webinaari on tarkoitettu kaikille organisaatioiden kehittämisestä, riskienhallinnasta, strategiatyöstä ja ekosysteemiajattelun hyödyntämisestä kiinnostuneille!

Webinaarissa käymme läpi:

  • Liiketoiminnallisten ekosysteemien tunnuspiirteitä ja tapoja mallintaa erilaisia ekosysteemejä
  • Näkyviä ekosysteemien murroksia sekä miten niitä voi tunnistaa.
  • Mitä hyötyä ekosysteemianalyyseistä ja murroskohtien tunnistamisesta voi olla strategiatyössä, kehittämisessä, kumppaneiden hallinnassa ja riskienhallinnassa.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.