Webinaaritallenne

Hyödynnä Lean-ajattelua muutosjohtamisessa

Katso tallenne

Lean-johtamismallissa johtajan tehtävä on organisoida oppiminen siten, että kaikki oppivat joka päivä”, kirjoittaa Sari Torkkola kirjassaan Lean asiantuntijatyön johtamisessa.

Mutta mitä oppimisen organisoiminen käytännössä tarkoittaa ja miten se vaikuttaa organisaation muutoskyvykkyyteen? Tässä webinaarissa käymme läpi Lean-ajattelun peruselementtejä ja pohdimme niiden vaikutusta onnistuneeseen muutoksen toteuttamiseen.

Jatkuva parantaminen on jatkuvaa muutosta, mutta myös operatiivisen arjen on sujuttava mutkattomasti samaan aikaan. Tässä tasapainottelussa on haastetta riittämiin, mutta ehkä voimme oppia Lean-ajattelusta kikan tai kaksi?

Webinaarista on hyötyä erityisesti liiketoimintajohdolle, projektipäälliköille, toiminnan kehittäjille sekä muutoksesta vastaaville.

Webinaarissa:

  • Näet, miten Lean-ajattelua voi soveltaa muutosjohtamiseen.
  • Opit kikan tai kaksi muutosten hallinnasta.
  • Opit lisää organisaation kyvykkyyden kehittämisestä.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia

Puhujat

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.