Webinaaritallenne

ISO 45001:2017 keskeiset muutokset

Katso tallenne

ISO 45001:2017 Keskeiset muutokset -webinaarissa käymme läpi uudistunutta standardia. Kansainvälisissä organisaatioissa TTT-asiat ovat hyvin vahvasti osana johtamista ja Suomessakin on vahvaa turvallisuuskulttuurin kehittymistä. Suomessa on lehtien palstoja myöten keskusteltu erityisesti työhyvinvoinnista, työssä jaksamisesta ja myös TTT:n roolista tuottavuuden vaikuttajana.

OHSAS 18001 ei ole tähän asti ollut ISO-järjestön julkaisema kansainvälinen standardi, mutta tilanne on muuttunut. DIS 1.2 -versio julkaistiin 2017 huhtikuussa. Vastaaviin ISO 9001 ja ISO 14001 -kehitysvaiheisiin verrattuna muutos ei ole kovin dramaattinen. ISO 45001:2017 DIS 1.2 rakentuu samalle ylätason yhteiselle rakenteelle kuin ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 27001 -johtamisjärjestelmästandardit Huomioon otetaan organisaation toimintaympäristö, johtajuus, suunnittelu, tukitoiminnot, toiminta, suorituskyvyn arviointi ja parantaminen. Yhteinen ylätason rakenne on erinomainen eri johtamisnäkökulmien integrointia ajatellen. Tässä webinaarissa käydään läpi keskeisimmät muutokset OHSAS 18001 verraten.

Webinaarissa:

  • Tarkastelemme työterveys- ja -turvallisuusajattelun nykytilaa
  • Esittelemme ISO 45001:2017 DIS 1.2 keskeisimpiä muutoksia
  • Käymme läpi eri johtamisnäkökulmien yhteen integrointia johtamisjärjestelmästandardien näkökulmasta

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.