QF-koulutukset

Vaikuttavuutta työturvallisuusriskienhallintaan

Kysy lisää

Haluatko saada vaikuttavuutta työturvallisuusriskienhallintaan?

Vaarojen tunnistaminen ja riskinarviointi ovat lakisääteistä toimintaa. Tämän vuoksi kaikilla työpaikoilla on jo otettu käyttöön erilaisia riskienhallintatyökaluja myös työterveys- ja työturvallisuusriskien hallintaan. Riskienhallinnasta on saattanut kuitenkin tulla rutiini, jossa aikanaan laadittu taulukko käydään säännöllisesti läpi, mutta prosessi ei välttämättä auta enää työturvallisuuden parantamisessa.

Olemmeko tunnistaneet muutokset tai vakavimmat vaaranpaikat, miten otamme huomioon ihmisen toiminnan? Ovatko psykososiaaliset tekijät mukana riskinarvioinnissa? Hyödynnämmekö työterveyshuollon työpaikkaselvityksiä ja osaamista riskienhallinnassa? Ovatko työntekijät mukana? Miten priorisoida parannustoimenpiteitä?

Tule mukaan ”vaikuttavuutta työterveys- ja turvallisuusriskienhallinta”-päivään oppimaan ja keskustelemaan näistä teemoista.

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu etukäteistehtävästä, teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta ja keskusteluista. Harjoitukset perustuvat mahdollisuuksien mukaan osallistujien omien organisaatioiden tapauksiin. Päivän aikana käymme läpi myös lainsäädännön ja ISO 45001 -vaatimuksia riskienhallinnasta.

Miksi osallistua

  • Saat paremman käsityksen työterveys- ja turvallisuusriskienhallinnasta
  • Hahmotat riskiarvioinnin ja ISO 45001 vaatimukset riskienhallinnan osalta
  • Saat riskiarviointiin käytännön työkaluja, joilla voit entistä paremmin kohdistaa toimenpiteitä riskien vähentämiseksi
  • Saat ymmärryksen psykososiaalisten ja ergonimisten vaaratekijöiden tunnistamisesta

Aikataulu

8:30
Aamukahvit ja ilmoittautuminen
9:00
Päivän avaus, esittäytyminen ja ohjelma
Riskienhallintaprosessin parantaminen
  • Työnantajat velvollisuudet
  • Lainsäädäntö ja ISO 45001 vaatimukset riskienhallinnan osalta
  • Suunnittelu ja valmistautuminen
  • Vaaran tunnistus ja riskinarviointi, miten lisätään vaikuttavuutta
  • Menetelmiä ja työkaluja
  • Yhteistyö, osallistujat
12:00
Lounas
Käytännön harjoituksia etukäteistehtävien pohjalta
Käytännön harjoituksia etukäteistehtävien pohjalta jatkuu
Päivän yhteenveto ja keskustelua
16:00
Koulutuksen päätös

Opettajat

Anu Rinkisellä on yli 15 vuoden kokemus isoista kansainvälisistä yhtiöistä laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjohtajana sekä yhtiö- että tehdastasolla. Anu on menestyksellisesti johtanut kymmeniä kehittämishankkeita ja saanut tuloksia aikaan erityisesti työturvallisuusjohtamisen kehittämisessä, riskienhallinnassa ja työtapaturmien sekä ympäristövahinkojen vähentämisessä. Hänen lähestymistapansa on mutkaton ja käytännönläheinen (“hands on”). Anu on innostava ja energisoiva kouluttaja, jonka intohimona on tuoda vaikuttavuutta laatu- ympäristö- ja työturvallisuusasioiden hallintaan ja parantamiseen.

Varaa oma koulutuspäivä organisaatioosi

Ota yhteyttä ja räätälöidään organisaationne tarpeisiin soveltuva koulutuskokonaisuus!

Kysy lisää


Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.